Op donderdag 5 april werd op de locatie Nobeldwarsstraat voor de 10e keer het examenwerk van h5 en v6 leerlingen geëxposeerd. Het betreft het werk voor het vak beeldende kunst.

Ook werd die avond het examenconcert gehouden.

Delfs Blauw in perspectief, het meisje met de parel in abstracte blokjes, een portret van een moeder door haar dochter gemaakt (zie foto), Chopin’s wals gespeeld in vloeiende lijnen, een zuiver en helder gezongen ‘You are the new day’ en een spetterende afsluiting met ‘The longest time’. Het was een feest gisteravond tijdens de praktijkexamens van de leerlingen kunst. De expositie beeldende kunst in de Muntstraat is nog tot de meivakantie te bewonderen.

Mijn dochter @isabeellb_ had een expositie van het vak tekenen op school en was thuis druk in de weer met acrylverf en een natuurspons. ‘Wat ga je maken?’ vroeg ik. ‘Het thema is helden, en ik maak een portret van Hannie Schaft,’ zei ze. ‘Ik wil dat je het pas ziet als het af is.’ Dus ik mocht niet kijken. En toen kwam ik op school en bleek niet Hannie maar ík haar heldin. Hing ik daar tussen Martin Luther King, Rosa Parks en Superman. En toen was ik enorm beduusd, overdonderd, een beetje emosjeneel en supermegatrots dat ze met een mottige natuurspons zo’n mooi portret kan maken, gebaseerd op de editorialfoto van @wendeliendaan (foto 2) ??????? #proudmom #art #motherdaughter #grateful #wieishierdeheld

A post shared by Cécile Narinx (@cecilenarinx) on

Categorieën: Schoolnieuws