Bij aardrijkskunde gaat het hoofdstuk over de veranderde grenzen van Europa. De laatste paragraaf gaat met name over de verschillende soorten migranten die Europa proberen te bereiken. Een van de leerlingen in de klas is uit Syrië gevlucht. Docent Anita Mocking vroeg haar of ze haar verhaal wilde vertellen. Ze was zo dapper om ja te zeggen. De leerling had haar presentatie goed voorbereid en vertelde in duidelijk Nederlands haar verhaal in chronologische volgorde. Het was muisstil in de klas en de andere leerlingen waren vol respect en luisterden met open mond naar het verhaal dat ze met haar vader vanuit Aleppo lopend stiekem moesten vluchten, de Turkse grens hebben bereikt, met een klein bootje met te weinig benzine op zee dobberden op weg naar Griekenland en zo in Nederland terechtkwamen, haar moeder en twee kleine zusjes achterlatend in Aleppo. Deze dappere leerling verdient een dikke pluim!

Categorieën: Schoolnieuws