Afgelopen vrijdag heeft het Gregorius meegedaan aan de voorronde van het Lagerhuis. Het team, bestaande uit h4, v4 en v5 leerlingen heeft een fantastische prestatie neergezet. Twee van de drie rondes zijn gewonnen waardoor we net niet de halve finale hebben gehaald. Naima Sijbesma heeft met haar speech de finale bereikt! Onze leerlingen vielen vooral op door hun teamwork, humor en vindingrijkheid. Wij docenten zijn super trots!

De eerste ronde werd gewonnen met stellingen over het afschaffen van de leerplicht en het plaatsen van windmolens in de provincie Utrecht. In de tweede ronde werd gedebatteerd over het legaliseren van wietteelt en het Voltooid Leven plan van D’66. In de derde ronde waren de stellingen: “Het inleveren van privacy is noodzakelijk voor een veiligere samenleving” en “Jongeren moeten in verzet komen om de wereld te redden voor het te laat is”.

Gregorius werd tweede in een poule met vijf teams. Naima Sijbesma haalde met een individuele voordracht over eenzaamheid en social media de finale!

 

Categorieën: Schoolnieuws