Dinsdag 26 september was het zover. Het NFF Gala voor middelbare scholieren. Alle jongeren werden voor de schouwburg als echte sterren gefotografeerd op de rode loper.

De een was echt helemaal in gala gekomen en had het haar helemaal bijzonder gestyled, de ander trok nog even nonchalant een net gestropte das recht.

Deze middag werd bekend welke filmpjes genomineerd waren en welke filmpjes een Junior Gouden Kalf mee naar huis mochten nemen.

Onze school werd vier keer genomineerd en ging uiteindelijk met twee Junior Gouden Kalveren naar huis!

De eerste in de categorie: beste filmidee (starters) en de tweede in de categorie: beste muziekkeuze.

De jury sprak haar bewondering uit over de blik waarmee onze leerlingen naar de wereld en alles wat daarin speelt kijken.

Ook benadrukte de jury dat het heel knap is om in zo’n korte tijd een kort filmpje te bedenken en maken.

Dat vergt een flexibele geest, flink aanpakken en veel fantasie.

De filmpjes zijn gemaakt tijdens een drie uur durende workshop van het UCK. Van het St-Gregorius College hebben de vierde klassen havo en vwo meegedaan, als onderdeel van het vak CKV. De leerlingen bedenken een plot, tekenen een storyboard en gaan de stad in om te filmen. Ondertussen krijgt de editor een stoomcursus editen. Als de filmploeg terug is, moet er onder hoge tijdsdruk worden gemonteerd samen met de regisseur. De andere groepsleden zetten een echte filmposter in elkaar. Er deden 7 middelbare scholen uit Utrecht en omstreken mee aan deze competitie. Alle groepjes hebben onder dezelfde condities en in dezelfde korte tijdsspanne een filmpje gemaakt. De workshops leveren hele diverse filmpjes op in uiteenlopende genres.

Na afloop van de uitreiking straalden de winnaars van oor tot oor, tientallen foto’s werden nog gemaakt met het Gouden Kalf in handen en de NFF logo’s op de achtergrond. We zijn supertrots op onze leerlingen!

Categorieën: Schoolnieuws