Afgelopen dinsdag werden bijna alle klassen ondergedompeld in kunst en cultuur. Onderdompelen is meer dan een bezoek brengen aan een museum of voorstelling.  Onze leerlingen consumeren kunst en cultuur niet alleen, ze worden ook ingezet als makers, bedenkers, spelers. Op die manier willen we de horizon van onze leerlingen verbreden en een rijk palet aan smaken aanbieden.

Een van die ‘smaken’ was het thema eetcultuur. Er is meer in de wereld dan energydrinks en chips, maar hoe maak je dat dan en hoe maak je dat populair voor jongeren?
Televisiekok Pierre Wind heeft onze brugklassen havo-vwo daar enthousiast over gemaakt en aan het werk met een challenge.

Mavo-1 heeft verschillende workshops gevolgd van DOX. De leerlingen uit mavo 2 kregen workshops ‘Storytelling’, van onder andere Manu van Kersbergen. De tweede klassen havo-kans kregen een rondleiding door het stationsgebied, verzorgd door Architectuurcentrum AORTA. Daarna bouwden ze door goed samen te werken een verdedigingswerk met verpakkingsmateriaal. De tweede klassen havo en vwo volgden workshops van Tweetakt, zoals creative writing, muziektheater en dans.

Havo 3 bracht een bezoek aan onder andere het Van Gogh museum in Amsterdam. Ze hebben zelf bij tekenen lang gewerkt aan een reproductie van een Van Gogh schilderij en zagen het schilderij nu in het echt!  Vwo 3 onderging de experience in Museum Beeld en Geluid in Hilversum.

Havo 4 volgde diverse workshops bij het UCK, vwo 4 deed een Design Workout in het Stedelijk Museum in Den Bosch en ten slotte tichtte vwo 5 zich op 17e eeuws Amsterdam met onder meer een bezoek aan het Paleis op de Dam.

Een heel gevarieerd programma met ruimte voor kunst, cultuur en ontspanning. Voor een fotoimpressie klik hier. Of bekijk het onderstaand filmpje!
Categorieën: Schoolnieuws