Vrijdag 25 november kwamen vijftig oud-leerlingen terug naar onze school om voorlichting te geven over de studie die zij momenteel volgen. Deze voorlichting was voor de h4 en v5-klassen. Voor velen was deze avond een mini-reünie; de knuffels en omhelzingen waren niet van de lucht toen diverse oud-leerlingen elkaar weer zagen. We hebben eerst samen met hen gegeten. De maaltijd, een gevulde tomaten-groentesoep met belegde broodjes, was bereid door een aantal leerlingen van mavo 3 en vwo 3, onder de bezielende leiding van twee docenten.

De lokalen waren zodanig ingericht dat de leerlingen in kleine groepjes in gesprek konden gaan met een student. Er waren verschillende studierichtingen vanuit het HBO en WO aanwezig zodat er voor iedereen wel iets te halen viel. Ook waren er instellingen aanwezig die gespecialiseerd zijn in het invullen van je tussenjaar.

De leerlingen hebben deze avond als erg nuttig ervaren. Velen waren aanwezig en stelden veel vragen aan de studenten.

Het was zeer fijn onze oud-leerlingen te zien en te merken dat het goed met hen gaat! Studeren is hard werken maar ze kijken positief terug op hun tijd bij ons op school.

Categorieën: Schoolnieuws