20161005_131621_resized

Een staaltje ondernemend leren in een mondiaal bedrijf

De vader van onze leerling Beau Wammes uit havo 4 heeft een groep leerlingen van het Gregorius uitgenodigd om op 5 oktober een bezoek te brengen aan het innovatiecentrum van Cap Gemini in Leidsche Rijn.
We zijn heel hartelijk ontvangen, verwend met allerlei lekkers en hebben een lezing mogen bijwonen, we hebben een interessante rondleiding gekregen door het bedrijf en gezien hoe Cap Gemini te werk gaat en ondervonden hoe ze nieuwe producten en toepassingen bedenken en ontwikkelen. Onze leerlingen toonden zich zeer betrokken, geïnteresseerd en voelden zich serieus genomen. Hier een paar reacties van onze leerlingen havo 4,5 en vwo 5 en 6:

“We hebben een zeer inspirerende en leerzame middag achter de rug.”
“Ik weet nu echt hoe een internationaal bedrijf werkt en hoe het er van binnen uitziet.”
“Ontzettend leuk dat we mee mochten denken over de toepassing van moderne technologie in de AH van 2030, dat onze mening ertoe doet.”
“Waanzinnig interessant om een VR bril uit te proberen, te zien hoe een robot werkt en op je reageert en te ontdekken hoe een 3d-printer in elkaar zit en welke toepassingen er nu mee mogelijk zijn in bedrijven.”
“Toen ik de bril opzette had ik nooit verwacht dat het zo realistisch zou zijn! Ik zat op een gezonken schip onder water en dat allemaal vissen om mij heen zwemmen, toen ik mij omdraaide zag ik ineens een mega grote walvis, vlak naast mij zwemmen! De details waren ongelooflijk, de walvis leek net echt! Op een gegeven moment zwom de walvis weg en ik moest duiken, anders zou ik geraakt worden door zijn staart. Dat zag er zeker heel stom uit, zonder de vr bril.”
“Mooi verhaal over de voors en tegens van “big data” en hoe bedrijven ze inzetten bij verbeteringen van hun producten en voor de verkoop.”
“Ik ga hier solliciteren!”

Bekijk hier de foto’s.

Categorieën: Schoolnieuws