Van zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 juni namen 23 leerlingen uit klas 2 en 3 deel aan een uitwisseling met leerlingen van het Robert Schumann Gymnasium uit Leipzig. Het thema was dit keer Sport- und Spielewelten.

Op zaterdagmiddag arriveerden de gasten per trein op Utrecht Centraal met een half uurtje vertraging. Op zondag was een familiedag ingepland om zelf iets te ondernemen met het gastgezin. In de avond werd gebowld bij Mitland en werden de eerste ervaringen uitgewisseld. Maandagochtend ontvangst op school met aansluitend een speurtocht door de binnenstad. In de middag was een basketbaltoernooi in de sporthal Galgenwaard. Op dinsdagochtend stond een roeitocht op de Kromme Rijn op het programma. Met acht boten zochten de deelnemers verkoeling op het water. In de middag werd gefietst naar Maarssen voor een paar uurtjes karten in de Kartfabrique. Woensdag gingen we naar Amsterdam voor een bezoek aan de binnenstad en het Van Goghmuseum. In de middag werd uiteraard ook nog gewinkeld. Donderdagochtend bezochten we museum De Speelklok en aansluitend het werkplaatsatelier. In de middag was er tijd voor de laatste inkopen en in de avond volgde een afsluitend buffet voor alle deelnemers en gastouders in de aula op de Avw. Mede door het mooie weer was het een geslaagde week. Op vrijdag werd voorlopig afscheid genomen op Utrecht Centraal en gingen de Leipzigers terug naar huis.

Op 3 september vindt het tegenbezoek aan Leipzig plaats waarbij onze leerlingen in het Duitse gastgezin zullen logeren en wij de stad gaan verkennen en nog veel meer. Wordt dus vervolgd.

Categorieën: Schoolnieuws