Een paar weken geleden won Iris Poncia al de titel ‘Beste voorlezer van Utrecht’. Nu was het tijd voor de provinciale finale! Op een regenachtige dinsdagochtend vertrok klas d1a op de fiets naar Nieuwegein om hun klasgenoot aan te moedigen bij het voorlezen.
In theater De Kom verzamelden Iris en twee andere kandidaten, elk met een brugklas aan publiek. Op school en thuis heeft ze flink geoefend. Ook heeft iedereen uit de klas meegeholpen met het maken van spandoeken (natuurlijk met eenhoorns erop).

Read2Me3Iris is als laatste aan de beurt. “Dat is goed, dat is goed voor haar, dan vergeten ze haar niet”, wordt er door een leerling uit d1a gefluisterd. Heel de klas klapt beleefd voor de andere twee kandidaten, maar een oorverdovend gejuich barst los als Iris het podium mag betreden.
Net als tijdens de stedelijke finale wist Iris weer een oase van rust te creëren in de zaal. Het hele publiek werd meegenomen in de wereld van Alice in Wonderland waar Iris levendig, vol enthousiasme en humor over voorlas.

Read2Me2

Bij de prijsuitreiking wordt iedere kandidaat in het zonnetje gezet, maar er kan slechts één iemand de beste voorlezer van de hele provincie Utrecht zijn: Iris van het Gregorius College! De leerlingen uit d1a springen op uit hun stoel en willen het podium op stormen voor een groepsknuffel. Iris is echter direct druk bezig met een interview voor de radio en ze wordt gefilmd door RTV Utrecht. Op naar de landelijke finale op 26 mei in Amstelveen, waar Iris met haar talent de provincie Utrecht én onze school mag vertegenwoordigen.

Kijk ook op: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1462423/utrechtse-scholieren-plaatsen-zich-voor-nationale-voorleeswedstrijd.html

Categorieën: Schoolnieuws