Vrijdag 1 april bezocht een groep leerlingen uit havo 4 en vwo 4 voor het vak ckv de dansvoorstelling Best Of Balanchine van Het Nationale Ballet. ’s Middags kregen ze een rondleiding door het gebouw van de Nationale Opera Ballet in Amsterdam en kregen een kijkje achter de schermen. Daarna moest er gewerkt worden in de dansworkshop. Er werden enkele fragmenten uit de voorstelling gedanst. En dat viel niet mee; twee dagen later had ik nog spierpijn. Respect voor de dansers!

ballet 1

De voorstelling ‘s avonds was echt geweldig! Vier korte balletten van meesterchoreograaf George Balanchine werden uitgevoerd door het prachtige gezelschap van HNB. De ontwikkeling van klassieke dans naar een meer vrije, moderne versie werd mooi in beeld gebracht. En alles vanuit de academische traditie. Een erg fraaie combinatie. De leerlingen genoten zichtbaar. Niet voor niets kreeg de voorstelling overal lovende recensies. Volgend jaar gaan we weer!

ballet 2

Categorieën: Schoolnieuws