Roosmarie Vriens uit vwo 6 heeft de gedeelde eerste plek behaald bij de Profielwerkstuk wedstrijd van Life Science van de Universiteit Utrecht en heeft hiermee een studiereis naar Singapore gewonnen. Een geweldige prestatie waarmee de hele school Roosmarie van harte feliciteert. Wij zijn super trots op haar. Haar PWS heeft als onderwerp ‘Zoönosen’ en zij werd hierbij begeleid door Maaike Smeets, docent biologie.

Profielwerkstuk wedstrijd vwo 6

Roosmarie Vriens (tweede van links)

Zoönose is een ziekte die wordt veroorzaakt door micro-organismen die niet tot de normale flora van de mens behoren maar het gevolg is van direct of indirect contact met dieren of dierlijke afvalstoffen. De uitbraak van Q-koorts in 2013 is hier een bekend voorbeeld van. Hygiëne speelt een belangrijke rol in het beschermen tegen zoönosen tijdens de omgang met dieren maar ook bij het bereiden van vleesgerechten. Door mensen bewust te maken van de gevaren kunnen zoönosen voorkomen worden.

Categorieën: Schoolnieuws