Vorig schooljaar zijn we begonnen met een samenwerking tussen het Gregorius en de mytylschool en het SOLGU, tijdens de “Week van de Toegankelijkheid”. Dat hebben we dit jaar voortgezet.

13 leerlingen uit A3B maakten maandag 6 oktober kennis met 15 leerlingen van mytylschool Ariane de Ranitz. Ze hebben zelf de check-list samengesteld waarmee ze donderdag 9 oktober de toegankelijkheid van de bussen gingen checken.

Aan het eind van de middag hebben onze leerlingen zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om in een rolstoel te zitten en je daarin voort te bewegen.

Donderdag 9 oktober zijn de leerlingen in groepjes met de bus op pad te gaan om te kijken hoe toegankelijk die bussen eigenlijk zijn voor rolstoelgebruikers en hoe behulpzaam de buschauffeurs en medepassagiers zijn. Lees hier meer over in het artikel uit het AD.

Zinzi Rozema
Coördinator Maatschappelijke stage

Categorieën: Schoolnieuws