Het St-Gregorius College feliciteert, in het bijzonder namens zijn profielwerkstukbegeleider,  havo-5 leerling Daan Verwaaijen met het behalen van een prijs voor zijn inzending ” Een historische rondleiding door Utrecht”.

2014-06-11 0012014-06-11 030 2014-06-11 0342014-06-11 005

Persbericht Het Utrechts Archief:

Cyrilein Evertsen, Robin Rauws en Daan Verwaaijen zijn de winnaars van de eerste Utrecht Profielwerkstukkenprijs. De drie leerlingen kregen in Het Utrechts Archief de prijs, die bestaat uit een bedrag van € 250,– uitgereikt.

VWO leerlingen Cyrilein en Robin van het Oosterlicht College Nieuwegein wonnen met hun inzending ‘Het alledaagse leven gedurende de Hongerwinter – persoonlijke verhalen’. Aan de hand van interviews hebben ze het dagelijks leven gedurende de Hongerwinter gereconstrueerd. Hierbij hebben ze een vergelijking gemaakt tussen het leven in de stad en op het platte land. De jury was onder de indruk van de manier waarop een levendige en indringend beeld is geschetst van het leven zoals het toen was.

HAVO leerling Daan Verwaaijen van het Sint Gregorius Utrecht won met zijn inzending ‘Een historische rondleiding door Utrecht’. Daan heeft een mooie beschrijving gegeven van een wandelroute door de stad Utrecht. De jury waardeert het dat hij aandacht besteedt aan bijzondere monumenten in de Choorstraat. Het is een goedgeschreven verhaal dat de prijs waard is.

In totaal werden zes werkstukken ingestuurd. De jury, bestaande uit Mieke Heurneman, Erik Plomp en Hans Zijlstra heeft gelet de gebruikte methode, de bronnen en de manier waarop de stukken geschreven zijn. Dat laatste criterium woog voor de jury zwaar. Een werkstuk over een historisch onderwerp moet in de eerste plaats goed leesbaar zijn.

De Utrecht Profielwerkstukkenprijs is een initiatief van Het Utrechts Archief en de Vereniging Oud-Utrecht. Doel is om jongeren uit te dagen onderzoek te doen naar de geschiedenis van de provincie Utrecht. Voor de beste HAVO- en VWO inzendingen is het prijzengeld € 250,–.

Ook voor 2015 wordt de prijs weer uitgeschreven, inzenden kan tot 15 maart 2015 naar educatie@hetutrechtsarchief.nl.

Kijk voor meer informatie op: http://oud-utrecht.nl/profielwerkstukkenprijs ***

Neemt u voor vragen en meer informatie contact op met Menno Wiegman, tel: 06 47 980 928

Categorieën: Schoolnieuws