Alweer twee weken geleden hebben we een super excursie meegemaakt naar Parijs met onze leerlingen uit havo 4 en vwo 4. Het was een mooie reis waarbij we veel gezien hebben: van de Arc de Triomphe en de Champs-Elysées tot het Louvre en Versailles.

We hebben veel gelopen, veel bekeken en ook tijd gehad om lekker te winkelen en zelf rond te kijken. De ervaringen in het gastgezin waren bijzonder goed ook weer dit jaar.

Het is leuk om de cultuurverschillen te ontdekken: sommigen zaten te wachten op een ontbijtbordje dat er nooit kwam, want veel Fransen eten direct op de ontbijttafel. Anderen zagen hoe gereserveerd sommige Fransen zijn en hoe ze onze spontaniteit en directe benadering niet altijd kunnen waarderen.

We vonden het ontzettend leuk met jullie en we willen jullie allemaal bedanken voor jullie inzet en voor de onvergetelijke week samen.

Vive Paris, vive la france! Bekijk hier de foto’s!

Mariska Vreeswijk

Categorieën: Schoolnieuws