Groep 8

Open dagen voor uitgelote leerlingen: 7 en 8 april

Ben je uitgeloot bij de school van je eerste keuze? Ontzettend jammer! Nu moet je snel de knop omzetten en een tweede keuze maken. Op het Gregorius College is nog plek voor volgend jaar, dus: van harte welkom om te komen kijken!

We houden op twee momenten Open Dag:

Wanneer:
vrijdag 7 april 16.30-17.30 uur
zaterdag 8 april 11.00-12.00 uur

Waar: Asch van Wijckskade 20

Ik verzeker je: we zijn een hele leuke school! Kom je ook?
Nynke Gerritsma, rector

Zit je in groep 8 en ben je benieuwd naar het Gregorius College?

Wij nodigen je van harte uit om te komen kijken op het Gregorius College, een fijne school voor mavo, havo en vwo!

De school heeft twee gebouwen. In ieder gebouw zitten ongeveer 600 leerlingen. De docenten en leerlingen kennen elkaar door de kleinschaligheid en er heerst een gezellige sfeer.

Open Dag

foto-0458-open-dag

Kom het zelf ervaren op onze Open Dag!

Zaterdag 21 januari 2017 van 9.30 tot 13.00 uur


voorlichting vwo, havo en internationale stroom:
locatie Van Asch van Wijckskade 20 


voorlichting mavo en havo-kansklas:
locatie Nobeldwarsstraat 9

Ondernemend leren

foto-9-ondernemend-leren

Ben je nieuwsgierig en wil je de wereld graag onderzoeken en wil je dat op jouw eigen manier doen? Dan zit je bij ons op school goed!

Wij vinden het belangrijk dat je naast de lesstof ook verschillende vaardigheden leert die nodig zijn om je eigen weg in de maatschappij te vinden.

Havo-kansklas

foto-10-havo-kans-klas

Heb je een mavo advies, maar denkt jouw juf of meester dat je wel havo aankunt? 

Geef je dan op voor de havo-kansklas! Je krijgt daar extra tijd om te leren om zo misschien toch naar de havo te kunnen.

Keuze uren

foto-11-talentuur

Topuren (mavo): je kunt extra Engels, Nederlands of wiskunde krijgen tijdens de topuren. Een docent helpt je hierbij of leert je studievaardigheden. Alles is erop gericht om het beste uit jou te halen. 

Talenturen (havo-vwo): je mag twee uur per week zelf kiezen welke talent-cursus je gaat volgen. Je kunt leren zingen als een Idol, een gps-tocht uitzetten in het bos of een internationaal erkend diploma voor Engels (FCE) halen. Je bepaalt het zelf.

De internationale stroom

foto-12-int-stroom

Zou jij graag meer willen weten van de wereld? Houd je van discussiëren, cultuur, de stad en talen? Schrijf je dan in voor de internationale stroom. Aan de hand van thema’s leer je meer van de stad en de wereld. Je krijgt bij een aantal vakken in het Engels les, werkt samen met leerlingen van de Internationale School Utrecht en haalt een erkend diploma voor Engels (FCE). 

Sport

foto-13-sport

Hou je van sporten en bewegen dan zit je bij ons goed! Naast de lessen Lichamelijke Opvoeding wordt er veel aan sport gedaan. Er zijn sportdagen, een voetbaltoernooi in samenwerking met de KNVB, een sponsorloop voor de vastenactie en in de bovenbouw sportuitwisselingen met andere Europese landen.

Brugklaskamp

 

Na ongeveer 8 weken ga je met de klas en je eigen mentoren op kamp.

Op de fiets naar Zeist om daar drie dagen lang elkaar en de docenten goed te leren kennen.

Een actief programma met veel sport en spel.

Cultuur

foto-15-cultuur

Houd je van tekenen, dans, muziek en show? Ook dat kan bij ons op school. 

Er zijn cultuurdagen met allerlei excursies en voorstellingen en workshops.  In februari kun je meedoen aan de Gregorius Show in de stadsschouwburg. En aan het eind van het schooljaar hebben we Gregorius Got Talent.

 

Naar boven